Джипита се оплакаха, че са възникнали проблеми с хоспитализирането на техни пациенти по време на празничните дни. “Установих пневмония на две годишно дете в петък, а едва днес то бе прието за лечение в Детско отделение. Причините са, че по време на празниците рентгенът и лабораторията не приемаха наши пациенти, а и нямаше дежурни специалсти в отделенията” – каза д-р Сия Петрова. Тя сподели още, че за първи път личните лекари са изправини пред подобен проблем, който е затруднил работата им е бил в ущърб на пациентите.

От болничната помощ отговориха, че в Медицинския център има лаборатория и рентген на разположение на джипитата. Лекари от МБАЛ бяха категорични, че по време на празничните дни във всяко едно отделения е имало дежурен персонал.

“Действително д-р Филев издаде заповед лекарите от болничната помощ, лабораторията и рентгенът на МБАЛ да не обслужват пациенти на Спешна помощ, тъй като всички разходи са за сметка на болницата. МБАЛ получава пари по клинични пътеки, ако пациентът бъде хоспитализиран. В много случаи обаче пациентите на Спешна помощ  дори не изчакват да си вземат изследванията. Ние отиваме да им ги дадем, а те вече са си тръгнали за вкъщи. За тези изследвания обаче болницата плаща значителни средства” – казаха от МБАЛ.

Лекарите от болничната помощ съобщиха, че не са получавали заплати от септември, а за Коледа са им изплатени само по 50 лв.