Най-сетне се появи един отговорен фактор в международния спорт, който да ни каже в прав текст че сега, в момента, при тези условия, в тази атмосфера не ставаме за голяма работа! Не, че не си го знаем, но беше редно да го чуем от спортен ръководител №1 на планетата.

Днес репортер на SportLine.bg си позволи да зададе на господин Жак Рох баналния въпрос за това, как и кога вижда една реалистична кандидатура на България за домакинство на зимни олимпийски игри. Досега при подобни случаи на този въпрос се отговаряше с куп суперлативи и пожелания за необозримото бъдеще. От любезност към домакините.

Сега обаче Жак Рох ни го каза направо. НЯМА КАК ДА СТАНЕ С ТАЗИ ИНФРАСТРУКТУРА. Или споделено по друг начин - подредете си държавата и я направете наистина европейска.

Всъщност членовете на МОК ни пратиха подобно послание при провала на последната ни кандидатура за игрите през 2014 година. Шамарът явно още кънти, след като сега спортните ни ръководители са се ориентирали към организацията на Младежки зимни олимпийски игри. Но дори и за такъв форум на този етап не сме готови. Та ние продължаваме да нямаме нито една нормална ледена пързалка.

Г-н Рох днес говори в президентството. Чуха го Весела Лечева и Стефка Костадинова. Предполагам, че именитият гост е обяснил простичко проблема още на Георги Първанов, Сергей Станишев и Бойко Борисов.

Политиците обичат да се снимат със спортистите и техните гости. Правоимащите обичат и да обещават. Но по право не изпълняват

Александър Гигов