Д-р Анжела Ангелова, която бе единствен кандидат за началник на Рентгеновото отделение в болницата, е получила оценка 3.50 от изпитната комисия. За шеф на отделението да бъде насрочен нов конкурс – такава препоръка са отправили членовете на комисията към управителя на болницата д-р Филип Филев. Той каза, че ще се съобрази с мнението на специалистите. “Д-р Ангелова може да участва във втория конкурс. Предполагам, че ще се представи по–добре, защото вече знае какви са изискванията на комисията” – допълни д-р Филев.

Д-р Валентин Милошев и д-р Георги Шуманов се състезаваха за шефското място на АГО. И двамата представиха проекти за развитие на сектора за период от три години. Комисията е одобрила проекта на д-р Шуманов. Той е получил оценка 5.50. 4.75 е резултатът, който е постигнал другият претендент за длъжността.

Д-р Филев не скри надеждата си, че новият шеф на Родилно отделение ще успее да обедини акушер-гинеколозите от Ботевград, което е от значение за развитието на родилната помощ в МБАЛ. “Д-р Френгов има възможност да продължи да работи в отделението.Той е специалист с 27 години трудов стаж. Неговото сътрудничество ще бъде ценно за развитие на сектора" - каза управителят на болницата.