Съставът на Литекс не успя да победи узбекистанския Буньодкор в първата си контрола в Дубай и двата тима приключиха при резултат 0:0. Тимът на Станимир Стоилов бе по-добър през целия мач, но узбеките, предвождани от бразилската си суперзвезда Ривалдо, с известна доза късмет, успяха да устискат хикса.

Българският тим започна по-добре проверката и в 11-та минута имаше шанс да открие резултата. Тогава Том получи топката в наказателното поле на узбеките, но ударът му от воле излезе в аут. Секунди по-късно и шут на Ивелин Попов не уцели вратата. Това обаче стори Шандор Дюри. Едно от новите попълнения на оранжевите стреля опасно към стража на гостите Зухуров, но за малшанс на унгареца топката се отклони в дясната греда.

До края на полувремето своя късмет опитаха Дока Мадурейра, Емил Ангелов и отново Ивелин Попов, но в крайна сметка двата тима се отеглиха при нулево равенство след 45 минути игра.

През втората част треньорите на Литекс и Буньодкор предприеха доста смени, най-интересните, от които, бяха влизането на Радостин Кишишев за българите и бразилската суперзвезда Ривалдо за узбеките. Бившият футболист на Барселона обаче не успя да направи нещо кой знае колко запомнящо се и в крайна сметка мачът приключи така, както и започна - 0:0.

Любопитен факт за Буньодкор е, че в началото на този месец тимът игра контрола и с испанския гранд Барселона. Тогава проверката завърши 1:1, въпреки че в отбора на Барса личаха имената на Анри и Ето`о.

ЛИТЕКС - БУНЬОДКОР 0:0

ЛИТЕКС: Тодоров, Петков, Николов, Занев, Том, Сандриньо, Манолев, Дюри, Попов, Ангелов, Дока Мадурейра (Голубович, Барт, Венков, Кишишев, Цветанов, Бибишков, Диего, Цветков)

БУНЬОДКОР: Зухуров, Яфаров, Каримов, Луизао, Хвастунов, Картенко, Рахимов, Саломов, Манзалкас, Вилянуева, Солиев (Ривалдо, Мусайев, Парадев)

СЪДИЯ: Мохамед Исмаил

СТАДИОН: "База Джабел Али" - 100 зрители