Приключи проверката на ДАНС за незаконно финансиране на ДПС, образувана по твърденията на бившия член на ДПС Керим Караали. Твърденията на Караали не са се потвърдили и ДАНС не е констатирала нарушения. Това съобщи за Дарик заместник градският прокурор на София Роман Василев.

Вчера материалите на ДАНС от извършената проверка по твърденията на Керим Караали за незаконно финансиране на ДПС са получени в Софийска градска прокуратура. В момента заместник градският прокурор Роман Василев се запознава с резултатите от работата на ДАНС и ще прецени дали има данни за извършено престъпление, както и дали има основания за образуване на предварително производство, или пък има нужда от извършване на допълнителна проверка.

Роман Василев ще се произнесе с постановление за по-нататъшната съдба на проверката. По думите му обаче не са констатирани нарушения и думите на Керим Караали не са се потвърдили. Най-вероятно проверката ще бъде прекратена. Тя бе образувана в средата на ноември 2008 г., след което срокът й беше удължен с 30 дни. След смъртта на Ахмед Емин, шеф на кабинета на Ахмед Доган, Керим Караали обяви, че партията е сключвала сделки с мафиоти, турски фирми, политици и с хората на бившия шеф на "Газпром" Рем Вяхирев, за да се издържа.

Говорителят на ДАНС Зоя Димитрова отказа коментар.