Кметът инициира среща с личните лекари. Тя се проведе днес в рапортната зала на МБАЛ. На срещата дойдоха само двама представители на личните ликари – д-р Валери Радков и д-р Зоя Муканска. Присъстъваха двама зъболекари и шефовете на Медико-техническата лаборатория и на Стоматологичния център.
Георги Георгиев обясни, че поводът за провеждане на срещата са постъпили заявления в общинската администрация от няколко лични лекари, между които са д-р Валери Радков, д-р Иван Иванов, д-р Наталия Борисова, д-р Лъчезар Петров, д-р Светла Стоянова и други, да закупят кабинети в Медицинския център. Георги Георгиев каза, че е готов да се съобрази с желанието на медиците и в тази връзка още другата седмица ще свика извънредна сесия, на която ще предложи за продажба западното крило на сградата. Той изясни, че общината няма да продава отделни кабинети, а обособени части от Медицинския център. Градоначълникът бе категоричен, че застава зад интересите на лекарите. Той ги призова за пореден път да подпишат договор за наем с болницата, докато си закупят помещенията. В отговор д-р Радков заяви, че това може да стане, но на старите цени. Личният лекар се ангажира да уведоми колегите за предложението на Георги Георгиев. 

Кметът ще се срещне за втори път с лекарите от доболничната помощ, за да чуе какво са решели. Срещата ще се проведе преди извънредната сесия в сградата на общината.