Милан си тръгна с 1:1 от гостуването на Вердер в първа среща от 1/16-финалите на Купата на УЕФА. "Росонерите" откриха след гол на Филипо Индзаги в 36-ата минута, а домакините изравниха с попадение на Диего малко преди края. Германският тим доминираше, особено след почивката, като пропусна доста голови положения. Гостите също имаха своите шансове, а Индзаги удари греда в средата на втората част. Реваншът е на 26-и февруари, четвъртък, на "Сан Сиро".

Наставникът на Милан Карло Анчелоти бе сменил почти цялата си защита и вратаря от дербито с Интер, загубено с 1:2. Филипо Индзаги беше на върха на атаката за сметка на Алешандре Пато, който получи контузия ден преди мача. Поради травма Дейвид Бекъм остана на резервната скамейка.

Вердер можеше да поведе още в първата минута, когато след ъглов удар, изпълен от Диего, топката попадна в Мертезакер. Защитникът обаче направи уникален пропуск, като от малкото наказателно поле отправи слаб удар право в ръцете на Дида. Последваха няколко опасни атаки на домакините, като Алмейда пропусна добра възможност в петата минута. Постепенно Милан изравни играта и Индзаги стреля с глава, но без да затрудни Вийзе. В 15-ата минута Зеедорф изведе прекрасно Фламини, но ударът му бе отразен от вратаря на германците.

Клеменс Фриц пробва късмета си от далечно разстояние, но Дида внимаваше. Именно Фриц се оказа в центъра на събитията в 36-ата минута. Бранителят сбърка фатално, като буквално подари топката на Фламини, а французинът намери Индзаги в наказателното поле. Нападателят първо опита с глава, а след удара топката се върна на крака му и тогава той я прати в мрежата за 0:1. Това бе 66-ият му гол в европейските клубни турнири. Малко след попадението Писаро можеше да възстанови равенството, но не успя да уцели добре топката.

След почивката Вердер имаше инициативата, но в началото на втората част не успя да създаде сериозни опасности. В 56-ата минута Диего отправи страхотен удар, но Дида спаси. Последва пропуск на Алмейда, който с глава стреля встрани от вратата. През второто полувреме "росонерите" разчитаха главно на контраатаки и при една от тях Индзаги бе близо до второ попадение. В 66-ата минута той бе изведен великолепно и нанесе мощен удар, но топката се удари в гредата. Последва нов период на доминация за Вердер. Бременският тим натискаше до края на срещата, но нападателите на домакините не успяхава да се разпишат.

Германците имаха претенции за дузпа, след като Фавали събори играч на бременци в наказателното поле. Малко след това отборът на Томас Шааф стигна до равенството в 84-ата минута, когато след центриране Алмейда свали за Диего и бразилецът прати топката в мрежата на своя сънародник Дида. Малко след гола Писаро пропусна да направи 2:1, а в самия край на перуанецът нацели гредата след удар с глава. Минута преди края на редовното време Анчелоти пусна в игра Бекъм на мястото на Роналдиньо.

ВЕРДЕР - МИЛАН 1:1
0:1 - Индзаги (36)
1:1 - Диего (84)

ВЕРДЕР: Вийзе, Фриц (74 - Харник), Мертезакер, Налдо, Бьоних, Бауман (62 - Йенсен), Циолис, Йозил, Диего, Писаро, Алмейда

МИЛАН: Дида, Бонера, Сендерос, Фавали, Дзамброта, Фламини, Пирло, Амброзини, Зеедорф (86 - Янкуловски), Роналдиньо (89 - Бекъм), Индзаги

Стадион "Везерщадион" - 36 151 зрители
Жълти картони: Диего, Йенсен (Вердер), Амброзини, Фламини, Фавали (Милан)