Барселона и Челси не успяха да си отбележат гол и завършиха наравно 0:0 в първи полуфинален сблъсък от Шампионската лига. Пред двата отбора не се откриха много голови положения през целия двубой, като Дрогба и Ето'о изпуснаха най-добрите възможности.

През целия мач домакините от Барселона владееха повече топката и имаха териториален превес, но играчите на Челси показаха изключителна тактическа грамотност и тотално обезвредиха звездите на каталунците.

В заключителните секудни на мача резервата Къркич можеше да вкара така важния за Барса гол, от от няколко метра с глава не уцели рамките на вратата на Чех.

Така двата отбора оставиха жива интригата за реванша след седмица на "Стамфорд Бридж". Гуардиола обаче няма да може да разчита на титулярния си капитан Карлес Пуйол, който ще пропусне срещата заради натрупани жълти картони.

Мачът започна двуостро, като двата отбора си размениха по едно голово положение в началните 5 минути. Първо Ето'о излезе на стрелкова позиция, но с глава стреля неточно. В 4-ата минута Лампард шутира от дистанция, но топката не намери очертанията на вратата.

Последва натиск на Барса, като играчите на Гуардиола прибраха англичаните в собствената им половина. В 17-ата минута домакините бяха близо до откриване на резултата. Меси изведе Алвеш в пеналта на Челси, но бразилецът не успя да подаде тоно към свой съотборник. Малко по-късно Ето'о опита далечен шут, но топката излезе с няколко метра в аут.

Натискът на Барса продължи и в 28-ата минута Шави нанесе силен удар, но коженото кълбо мина на сантиметри от лявата греда. 2 минути по-късно и Анри опита късмета си, но стреля право в ръцете на Чех. В 34-ата минута отново Анри бе на стрелкова позиция, като изстрелът му затрудни максимално вратаря на Челси, който с мъка изби в корнер.

В 39-ата минута гостите пропиляха отлична възможност за гол. Дидие Дрогба се възползва от грешка на Маркес и излезе сам срещу Валдес, но на два пъти стреля в тялото на вратаря. В самия край на полувремето Анри проби опасно в полето на лондончани, но се засуети и загуби топката.

В самото начало на втората част Челси бе близо до откриване на резултата. Михаел Балак засече с глава центриране от свободен удар, но кълбото излезе на сантиметри в аут. В 50-ата минута Маркес почувства болки в лявото коляно и напусна терена. В игра на негово място се появи Карлес Пуйол.

Малко по-късно Меси опита удар от въздуха, но топката мина над вратата на Челси. В 62-ата минута Алвеш навлезе опасно в наказателното поле и шутира, но Чех бе на мястото си. В 68-ата минута Дани Алвеш изпълно страхотно свободен удар от около 30 метра, но неговият изстрел излезе на сантиметри в аут. Само 60 секунди по-късно Ето'о проби през центъра на защитата на Челси и остана сам срещу Чех, но стреля в тялото на вратаря. Това бе най-добрата възможност за Барса от началото на мача.

10 минути преди края Иниеста навлезе в полето на англичаните, но и той не успя да подаде към свой съотборник. В заключителните секунди на двубоя Барселона пропусна две страхотни възможности.

В 90-ата минута Къркич засече центриране на Алвеш, но от 2-3 метра не уцели вратата на Челси. Малко по-късно и Хлеб излезе на стрелкова позиция, но и той не успя да намери очертанията на вратата на лондончани.

БАРСЕЛОНА - ЧЕЛСИ 0:0

СЪСТАВИ НА ДВАТА ОТБОРА:

БАРСЕЛОНА: Валдес, Алвеш, Маркес (Пуйол 50'), Пике, Абидал, Шави, Туре, Иниеста, Меси, Ето'о (Къркич 82), Анри (Хлеб 87')
Резерви: Жоркера, Гудьонсен, Кейта, Силвиньо

ЧЕЛСИ: Чех, Иванович, Тери, Алекс, Босингва, Микел, Балак (Анелка 90'), Есиен, Лампард (Белети 71'), Малуда, Дрогба
Резерви: Иларио, Ди Санто, Калу, Мансиен, Стох

Главен съдия: Волфганг Щарк (Германия)
Стадион: "Камп Ноу", Барселона