Въпреки, че точките на сесията от 26 февруари т.г. бяха 9, заседанието премина сравнително по-бързо от предишни сесии.
Както вече съобщихме предварително, три от точките бяха с финансова насоченост.
Беше приета в окончателен вид Наредба № 13, касаеща размера на местните такси и цените на услугите на територията на общината.
Приет е отчета за касовото изпълнение на бюджета и общинския дълг за 2008 година.
Сесията утвърди формулата за разпределение на средствата в училищата на базата на единния разходен стандарт; броя на учениците; добавка за ученици, отоплявани с течно гориво и за ученици в гимназиален етап на обучение; добавка за ученици със специални образователни потребности и резерв към училищните бюджети. Подобна формула е приета и за общежитията. От бюджета на общината за 2009 година се предвиждат по 15 лева на ученик за извънучилищни и извънкласни дейности в системата на средното образование.
Приети са и предложенията относно кандидатстване на общината  по Програмата за развитие на селските райони /Мярка 321/ за реконструкция и модернизация на Спортен комплекс „Чавдар” и за изграждане на водопроводи в селата Бойковец и Рибарица.
За осигуряване на достъп на всички жители на общината до тел. 112, се реши да бъдат открити обществени телефонни постове във всички села. Монтирането им по всяка вероятност ще стане на сградите на кметствата. В Оселна, където няма кметство, това най-вероятно ще стане на сградата на магазина. За Горунака, където няма изградена телефонна мрежа, се предвижда изграждането на нова жична или безжична връзка за един телефонен пост.
По някои от точките ще представим по-подробна информация в отделни материали.