На приключилия преди малко форум на партия „Движение инициатива за ботевградска община”, присъстващите 100 делегати избраха за председател на партията кмета Георги Георгиев.
ДИБО вече има ново име „Добрият избор за бъдещето на общината”, абревиатурата му обаче се запазва.

"Ние се родихме на този свят като движение, за да направим нещо добро за нашия край, без да преследваме политически амбиции. Реализирахме успешно нашата стратегия по пътя на диалога с всички политически сили, които мислят за багоденствието на общината. Резултатите от правилната тактика на ДИБО за налице. Преди няколко години в други общини нарекоха Движението феномен. Това е така, защото то управлява успешно. ДИБО ще продължи да работи за благоденствието на общината и нейните жители, ще продължи да изпълнява предизборните си обещания" - каза Георги Георгиев.  Той допълни, че след време за местната партия ще се заговори по националните медии, както и че тя ще завоюва нови привърженици в други общини.

Георги Георгиев получи поздравления и цветя в знак на благодарност от името на училищата, детските градини, партия ССД, от представители на културните среди, от граждани. Гости на конференцията на ДИБО бяха д-р Веселка Златева - председател на ОбС на БСП, общински съветници от партиите "ГЕРБ", "Евророма" и др.

След събранието на ДИБО започна концерт на Веселин Маринов. Той бе организиран в големия салон на читалище "Христо Ботев".