Мениджърът на Манчестър Сити Марк Хюз е бесен от слабата форма на Робиньо и смята много скоро да му даде урок, като го извади от титулярния състав, пише "Гардиън". Наставникът на "гражданите" с нетърпение чака Мартин Петров да се възстанови напълно от тежката контузия в коляното, за да заеме любимата си позиция по левия фланг, където най-често действа и бразилецът. Крилото от Враца вече поднови тренировки и надеждите на Хюз са до две-три седмици да може да разчита на него.

Формата на Робиньо рязко спадна през последните седмици и въпреки някои проблясъци, на "Ийстландс" са разочаровани както от представянето му, така и от фриволното му поведение. Своенравният нападател е обвиняван, че не подчинява играта си на отбора, което личи особено силно при гостуванията. Неслучайно Сити има само една победа на чужд терен от началото на сезона и е едва на 10-о място в класирането.

В същото време Мартин Петров е един от любимците на феновете и преди контузията си изработваше голяма част от головете на "небесносините". В материала на "Гардиън" се твърди, че Марк Хюз съвсем не е далеч от идеята през лятото да продаде Робиньо, който държи рекорда за най-скъп трансфер в Англия (32.5 млн. паунда, платени на Реал М). Интерес към бразилеца има най-вече от Челси.