Изготвена е нова оценка на обособените части в западното крило на доболничната помощ. Според доклада на експерт-оценителя пазарната цена на квадратен метър площ е 660 лв. - с около 42 лв. по-малко от предишната, която кметът оттегли от дневния ред на заседанието в края на февруари.

Градоначалникът ще внесе докладна на предстоящата сесия на ОбС да бъдат предложени за продажба четири обособени части от доболничната помощ: първи етаж /бивша детска консултация/ със застроена площ от 493.30 кв.м; втори етаж /очни и ушни кабинети/ със застроена площ от 499.50 кв.м; трети етаж /бивши гинекологични кабинети/ със застроена площ 518.90 кв.м и трети етаж /зъботехническа лаборатория/ с площ от 639.75 кв.м. Сделките са освободени от ДДС.

Да припомним, че на срещата с кмета на общината лекарите от доболничната помощ казаха, че и новата цена е непосилна за тях. Те бяха категорични, че няма да участват в търговете за закупуване на обособени части от западното крило на сградата. Желанието на лекарите е да останат под наем в доболничната помощ. Те обаче не са съгласни с клаузите в договора за наем, който общината им предлага да подпишат. Очаква се през другата седмица лекарите да излязат с единно становище, което ще представят на градоначалника.