Локомотив (София) унизи с 4:0 Ботев (Пловдив) на стадион "Българска армия" с по два гола на Зоран Балдовалиев и Мартин Камбуров. По този начин "железничарите" продължиха великолепната си серия през пролетта. Тимът има четири поредни победи от четири мача, в които реализира цели 15 гола. Това е с две попадения повече от всичките голове, отбелязани от състава на Драгомир Окука през първата част от сезона в 15 кръга. Столичани имат 34 точки в актива си и заемат пета позиция, като изостават само на две от третия Черно море, докато "канарчетата" все по-уверено гледат към втория ешелон след четвърта поредна загуба в "А" група. Ботев остана на предпоследното 15-то място с актив от 15 точки.

Пред малко публика в Борисовата градина 100-те привържeници на "канарчетата", пристигнали в София, най-вероятно изнервени от развитетието на двубоя, се сбиха помеждu си, като трябваше полицията да се намесва, за да ги разтърве.

След равностойна игра през първите 20 минути символичните гости откриха със страхотен удар на бившия нападател на пловдивския Локомотив Зоран Балдовалиев. Той видя излезлия напред Лилчо Асов и със силен удар прати топката под горната греда на пловдивчани за 1:0. Това тотално срина играчите на Костадин Ангелов(б.а. гледал мача от трибуните поради наказание), които и без това пристигнаха без читирима свои титуляри - Кръстев, Манчев, Попов и Божков.

Така в 43-ата минута след пробив и удар на Димо Атанасов, Арсов изби и Балдовалиев с глава напразна врата удвои. Това бе неговият пети гол за сезона и общо трети срещу "канарчетата" през този шампионат, които се оказаха негов любим противник още от времето му на "Лаута".

През втората част ситуацията за Ботев стана още по-тежка, след като намиращият се в страхотна форма тим на Окука начело с Мартин Камбуров продължи да атакува и да търси нови голове. Те станаха реалност в 62 и 76-ата минути, когато легендата на "смърфовете" Камбуров отбеляза два гола. Така 28-годишният голмайстор вече има шест гола от четири мача през този сезон, като е в основата на добрата игра в атака на "железничарите" през пролетния дял от първенството.

Първото си попадение Камбуров реализира, след като получи подаване от Атанасов преодоля двама бранители на "жълто-черните" и с удар с левия крак прати топката в мрежата, като вина за гола има и ветеранът Арсов, който можеше да се представи по-добре.

Петнайсет минути преди края двукратният топ-стрелец на "А" бе изведен сам срещу стража на Ботев и без проблеми го преодоля преди да оформи крайното 4:0. До края на срещата роденият в Свиленград нападател се опита да вкара първия си хеттрик за Локомотив (София), но Арсов спаси, като поправи частично грешките си за третия гол.

Въпреки това положението за Ботев е все по-неясно. Тимът има едва един отбелязан гол през тази пролет, след като игра добре срещу Черноморец. Последваха поражения без отбелязан гол срещу Левски (0:1) на "Христо Ботев", както от Черно море (0:1) след скандално съдийство на Антон Генов във Варна. Преди да дойде днешното фиаско.