След безобразно слаба игра Левски загуби изненадващо, но напълно заслужено от Локомотив (София) с 0:3 на "Герена". "Сините" излязоха с Юсеф Рабех в защита, но именно слабото представяне на мароканеца бе в основата на гръмкото поражение.

На другия полюс бяха "железничарите". Те използваха по най-добрия начин дезорганизацията в отбраната на Левски, а Мартин Камбуров ще влезе във фолклора на "червено-черните" фенове с трите си гола в 17-ата, 35-ата и 58-ата минути.

Мачът започна двуостро и на високи обороти, но първата по-сериозна възможност се откри пред "сините". В 10-ата минута Христо Йовов изпълни отлично пряк свободен удар малко вляво от вратата на Галев, но топката среща страничната греда.

Локомотив откри в 17-ата минута. Атанасов центрира отляво, Георги Петков сбърка и не хвана топката, а я боксира. Те се озова в оставения сам на границата на наказателното поле Мартин Камбуров, който със силен шут изведе "червено-черните" напред.

В 35-ата Камбуров се разписа за втори път. В "синята" защита отново зейна празнина, нападателят се възполза от това, напредна с топката и удвои.

След почивката Емил Велев пусна Николай Димитров и Георги Христов на места на Фелипе да Коща и Лусио Вагнер, в опит да засили нападателната мощ на тима. Тези смени обаче на практика не доведоха до подобрение в играта.

В 58-ата минута Рабех направи нова безумна грешка, увисвайки след центриране отляво, Камбуров овладя спокойно топката и оформи хеттрика си.

До края на мача Тасевски опита един по-опасен далечен удар, който срещна гредата, но като цяло играчите на Емил Велев бяха свалили гарда и очакваха последния съдийски сигнал.

Така "сините" остават на второ място в класирането, но вече са на 4 точки от ЦСКА. Локо пък продължава добрата си серия и има 6 поредни победи тази пролет, а Камбуров е с 10 гола на сметката си. 

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

ЛЕВСКИ:Петков, Бензукан, Рабех, Минев, Вагнер, Сърмов, Да Коща, Тасевски, Зе Соарес, Г. Иванов, Йовов

ЛОКОМОТИВ:Галев, Марков, Дзаферович, Пасков, Савич, Атанасов, Шпишич, Дяков, Караджинов, Камбуров, Балдовалиев