Двама служители на Четвърто Районно полицейско управление в София са наказани, а началникът Пламен Чакъров е пенсиониран след проверка на българските служби  за вътрешна корупция в МВР.

Проверката e била инициирана от дирекция „Вътрешна сигурност” в МВР по сигнал за случай, станал в края на декември миналата година. Тогава, след преследване, бе заловен служител на Дирекция „Противодействие на организираната и тежката престъпност”, който шофирал с над 1.2 промила алкохол и не се подчинил на подадените от пътните полицаи сигнали за спиране. Малко по-късно вместо да бъде уволнен дисциплинарно, той напуснал работа по собствено желание и получил предвидените по закона обезщетения.

При работата по случая са констатирани нарушения – не са спазени изискванията на НПК за предаване на материалите по случая в Столичната следствена служба, не е започнато незабавно производство, укрито е от наблюдаващия прокурор, че случаят касае служител на МВР, преписката е задържана в Четвърто Районно управление на МВР, преките началници на служителя не са уведомени по съответния ред.