Движение „Напред” предлага да се изгради мавзолей на лъжата, а денят на лъжата да се премести от 1 април на 6 април.

Любен Дилов от движението обясни, че от партията планират да се направи допитване в интернет как да бъде доразвита идеята: „Смятаме, че датата 6 април е натоварена с един по-особен смисъл. Това е датата, която окончателно превърна българската политика в музей на политически мумии”.

Дилов обясни, че идеята е провокирана от известната реч на Симеон Сакскобургготски на 6 април 2001 година, когато по думите му са били изречени едни от най-големите лъжи в българската политика. Според депутата от „Напред” партията ще направи допитване в интернет за идеята, „за да разберем как точно да я продължим нататък – дали да бъде под форма на подписка, която да изиграе ролята на референдум за обявяването на този ден за официален ден на политическата лъжа.”

От „Напред” потвърдиха, че има разговори за обединение с „Българска нова демокрация” за общо явяване на изборите за български и Европейски парламент, но те били в начален етап. Дилов коментира, че въпросът не е за политически пазарлък, а за това доколко БНД ще представи реални избиратели.

От движението заявиха още, че никога не са затваряли вратата за дясно обединение, но при разговорите с новата коалиция СДС-ДСБ са срещнали високомерие.