Отборът на Барселона унижи тима на Байерн Мюнхен, побеждавайки го с категоричното 4:0 в първа среща от четвъртфиналите в Шампионската лига, играна на стадион "Камп Ноу".

Каталунците определено бяха по-добрият отбор на терена през целия двубой и започнаха да атакуват още от първата минута. Натискът им бързо даде резултат и в деветата минута те поведоха в резултата, благодарение на Самуел Ето'о, който се възползва от неразбирателство в атаката на гостите и асистира на Меси, а аржентинецът се разписа за 1:0.

Само четири минути по-късно голмайсторът Меси даде страхотен пас към Самуел Ето'о и камерунският национал с перфектен изстрел удвои преднината на своя отбор - 2:0. Със сигурност никой на "Камп Ноу" не е предполагал подобен развой на събитията, а играта на домакините доставяше удоволствие на всички, които я наблюдаваха.

Въпреки, чевече водеха с 2:0 момчетата на Хосеп Гуардиола нито за миг не спряха да атакуват противниковата врата. В 22-ата минута Иниеста подаде на Анри, който насочи топката към вратата, но тя профуча на сантиметри от страничния стълб. При изстрела френският национал и стражът на германците Ханс Йорг Бут се сблъскъха, като Анри получи удар в ребрата и неволно изрита вратаря в главата. След намесата на медицинските екипи обачеи двамата бяха на крака и продължиха участието си в мача.

Така се стигна до 38-ата минута, когато Анри нахлу в наказателното поле на съперника и намери пред вратарското поле Лионел Меси. Аржентинецът пък не се поколеба да забие топката в мрежата зад Бут за втори път, правейки преднината на отбора си класическа - 3:0. Само пет минути по-късно Меси се превърна в асистент на Анри, който оформи крайното 4:0.

При този резултат двете единайсеторки се оттеглиха на почивката, а след подновяването на играта каталунците отново показаха страхотна игра и не само съумяха да запазят солидния си аванс, но дори пропиляха куп възможности да унижат още повече гостите си. Все пак до нов гол така и не се стигна, а почти безсмисленият реванш между двата тима е след седмица в Мюнхен.