Тимът на Бордо се класира за следващото ниво в Шампионската лига, след като в мач от петия кръг на груповата фаза се наложи с 2:0 като гост на Байерн Мюнхен.

Байерн бяха по-активния тим през първата част, но в 37-ата минута на мача Бордо излязоха напред в резултата с гол на Гюркюф.

Той се възползва от центриране след свободен удар и насочената с глава от него топка мина през ръцете на Ханс Йорг Бут за 1:0 за французите.

Баварците натиснаха през второто полувреме но пропуски пред вратата на Карасо направиха Ван Буйтен, Тони, Робен, Гомес и Швайнщайгер.

Гостите от Франция изчакваха търпеливо шанса си и го дочакаха в 90-ата минута на мача, когато Шамах получи дълъг пас от своята половина, преодоля защитник и безумно излезлия напред вратар на Байерн и необезпокояван направи резултата 2:0.

В другия мач от група А Ювентус постигна комична победа с 1-0 при гостуването си на Макаби Хайфа.

Първата част на мача беше интересна и напрегната с доста ситуации за гол и пред двете врати. Началото бе за гостите от Торино, но в края на полувремето и Макаби имаха своите шансове.

Все пак по-високата класа на Юве си каза думата и секунди преди последния сигнал на рефера, Мауро Каморанези някъде от точката на дузпата прониза ветерана Нир Давидович за 0:1.

Второто полувреме беше истинска тактическа лекция на италианския тим, който с пестелива игра успя да запази благоприятния резултат и без излишни рискове да се поздрави с поредна победа в Лигата.