Шахтьор (Донецк) направи сериозна крачка към класиране за полуфиналите на турнира за Купата на УЕФА. В първи 1/4-финален двубой украинците победиха с 2:0 Олимпик (Марсилия).

Головете за Шахтьор вкараха Хюбшман и Жадсон, а на няколко пъти с пропуски се отчете Луис Адриано.

Реваншът във Франция е след седмица.

МАЧЪТ:

Домакините започнаха много силно мача и до 10-ата минута на два пъти можеха да открият резултата, но Фернандиньо и Луис Адриано нямаха късмет при ударите си.

Гостите от Франция погледнаха по-сериозно към противниковата врата чак в средата на полувремето и в 25-ата минута Кана се опита да затрудни Пятов.

Финалните минути на първата част отново бяха за домакините от Украйна. В 39-ата минута логичното се случки и Шахтьор стигна до гол. В 39-ата минута Хюбшман се възползва по най-добрия начин от неразчетена изява на Манданда и с удар от няколко метра не сгреши - 1:0.

Втората част започна отново с натиск на домакините и момчетата на Мирча Луческу стигнаха до втори го. Той падна в 65-ата минута, а негов автор стана Жадсон. С основна заслуга за попадението бе Луис Адриано, който направи отличен пробив през защитата на французите.

До края на мача Луис Адриано на два пъти излиза на удобни позиции, но не успя да направи резултата класически.

Реваншът е след седмица в Марсилия.

ШАХТЬОР (ДОНЕЦК) - ОЛИМПИК (МАРСИЛИЯ) 2:0

1:0 Хюбшман (39')
2:0 Жадсон (65')

СТАРТОВИ СЪСТАВИ НА ДВАТА ОТБОРА:

ШАХТЬОР (ДОНЕЦК): Пятов, Хюбшман, Фернандиньо, Жадсон, Илсиньо, Луис Адриано, Гай, Рат, Чгрински, Исченко, Сърна

ОЛИМПИК (МАРСИЛИЯ): Манданда, Сивели, Тайво, Илтън, Шейру, Меарс, Зенден, Нианг, Коне, Ка