Жесток масов бой секунди след края на дербито Ботев - Локомотив (Пловдив) си спретнаха футболисти и треньори на двата отбора. Мелето стана на терена и бе наблюдавано от над 10 000 запалянковци.

В схватака най-дейно участие взеха вратарят на Локо (Плодвив) Кирил Акалски и бившият страж на канарчетата Лилчо Арсов.

По неизвестни засега причини двамата се нахвърлиха един срещу друг и се млатеха с юмруци и шутове. В последствие на помощ на Акалски се притече неговият колега Мартин Сечков, който издебна Арсов в гръб и с премерено кроше го просна на земята. След което падналият бивш страж на Ботев отнесе няколко шута от обезумелия Кирил Акалски.

Минути след мелето между двамата, халфът на Локо (Пловдив) Дани Кики взе транспарант от фенове на смърфовете и го заби в центъра на терена към агитката на Ботев. Това вбеси неизвестен ултрас на Ботев, който изрита играча на Локо и тръгна да бяга. Запалянкото обаче бе застигнат от върналия се на полесражението Кирил Акалски, който го повали с ритник на земята.

Мелето бе прекъснато няколко секунди след това с помощта на полицията.

Най-сериозно пострадалият след ексцесиите бе един от помощник треньорите на Локо Пд, който се опитваше да разтърве побойниците, но се прибра в съблекалнята с кръв по носа.