Вердер (Бремен) даде сериозна заявка за място на полуфиналите в турнира за Купата на УЕФА, след като в първи 1/4-финален сблъсък победи с 3:1 Удинезе. Диего вкара два гола за германците, а един добави Алмейда.

Италианците запазиха шансове, след като в 87-ата минута се разписа Фабио Куалярела. Реваншът на "Фриули" е след седмица.

МАЧЪТ:

Срещата в Бремен започна сравнително равностойно, като домакините от Вердер владееха повече топката, но през първия половин час трудно стигаха до противниковата врата. Все пак в 34-ата минута Диего откри резултата.

Бразилецът получи пас от Йозил и въпреки, че не нанесе особено силен удар, успя да насочи топката покрай вратаря Ханданович.

В самия край на полувремето отново Диего попадна в центъра на вниманието, но този път шутът на бразилеца не попадна в целта.

Удинезе започна добре второто полувреме и Фабио Куалярела на два пъти бе близо изравняване на резултата.

В 67-ата минута обаче Диего вкара втория си гол, след като се разписа със страхотен шут от границата на наказателното поле. Само 120 секунди по-късно резултатът стана 3:0, благодарение на попадението на Уго Алмейда, който завърши точно отлична контраатака на "бременските музиканти".

В 87-ата минута Фабио Куалярела се разписа за Удинезе и запази шансовете на италианците преди реванша другата седмица.

ВЕРДЕР (БРЕМЕН) - УДИНЕЗЕ 3:1

1:0 Диего (34')
2:0 Диего (67')
3:0 Алмейда (69')
3:1 Куалярела (87')

СТАРТОВИ СЪСТАВИ НА ДВАТА ОТБОРА:

ВЕРДЕР (БРЕМЕН): Вийзе, Фритц, Мертезакер, Налдо, Бьониш, Тзиолис, Фрингс, Йозил, Диего, Алмейда, Писаро

УДИНЕЗЕ: Ханданович, Сапата, Домици, Фелипе, Паскуале, Инлер, Д'Агостино, Асамоа, Пепе, Куалярела, Санчес