Без Валери Божинов и Мартин Петров в състава си, тимът на Манчестър Сити загуби с 1:3 гостуването си на германския Хамбургер в първи двубой от четвъртфиналите на турнира за Купата на УЕФА. "Гражданите" поведоха още в 1-ата минута чрез Стивън Айрланд. Впоследствие след попадения на Матайсен, Троховски от дузпа и Гереро, тимът на Марк Хюз инкасира тежка загуба.

Мартин Петров, който се завърна в игра с асистенция при загубата на резервите на Сити от Нюкасъл с 1:2 по-рано през седмицата, сега остана на резервната скамейка. Валери Божинов пък не е картотекиран за срещите от турнира. 

Срещата започна ударно и още в първата минута гостите излязоха напред в резултата. Робиньо получи добър пас, овладя топката и намери Стивън Айрланд, който близко разстояние прати топката в долния ляв ъгъл на Рост.

Секунди по-късно и пред вратата на Гивън стана напечено, но в крайна сметка бранител на Сити изчисти. В 8-ата минута вратарят на "гражданите" изби в ъглов удар шут на Гравгаард. При корнера Матайсен засече центрирането и с глава прати топката в мрежата. В минутите след изравнителния гол, играта се водеше главно в средата на терена, като домакините се опитваха да държат топката повече. В 20-ата минута Питройпа нацели горната греда след удар с глава. Две минути по-късно Янсен елиминира Ричардс и стреля силно, но в обсега на Гивън.

До края на първото полувреме статуквото се запази и двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 1:1.

След почивката тимът на Мартин Йол бе по-настоятелният и заслужено стигна до победата.

В 63-ата минута съдията отсъди дузпа в полза на домакините за игра с ръка на Ричардс. Зад топката застана Троховски, който не остави шансове на Гивън - 2:1.

В 79-ата минута Гереро вкара третото попадение за домакините и направи задачата на Сити за реванша изключително сложна. До края на срещата гостите от Англия имаха късмет при два удара на Аого. В крайна сметка срещата завърши 3:1. 

Реваншът е следващия четвъртък.

ХАМБУРГЕР - МАНЧЕСТЪР СИТИ 3:1
0:1 Айрланд (1)
1:1 Матайсен (9)
2:1 Троховски (63-дузпа)
3:1 Гереро (79)

ХАМБУРГЕР: Рост, Янсен, Матайсен, Гравгаард, Бенджамин, Аого, Яролим, Питройпа, Троховски, Петрич, Олич (71-Гереро)
Старши треньор: Мартин Йол

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Гивън, Бридж (46-Гаридо), Дън, Онуоха, Ричардс, Сабалета, Айрланд, Райт-Филипс (83-Желсон Фернандес), Робиньо, Стъридж (62-Бенжани), Белами
Старши треньор: Марк Хюз

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Троховски, Питройпа (Хамбургер); Белами, Гивън (Манчестър Сити)

СЪДИЯ: Олегарио Бенкеренса
СТАДИОН: "Нордбанк Арена", Хамбург