Отборът на Реал (Мадрид) надигра драматично с 3:2 като домакин Хетафе в мач от 32-ия кръг на Примера дивисион и остана в борбата за титлата. Хетафе на два пъти повеждаше в резултата, но в крайна сметка "Белия балет" се добра до безценните 3 точки с човек по-малко и попадение в последната минута. Солдадо (10) и Албин (83) бяха точни за Хетафе, а Игуаин (45, 90) и Гути (85) се разписаха за Реал.

Противно на очакванията първата опасност в мача бе за вратата на Реал. В 4-ата минута Ману проби отляво и центрира хубаво към Роберто Солдадо, но юношата и бивш играч на "Белия балет" стреля в аут. Само 6 минути след това обаче Солдадо се реабилитира за пропуска си и изведе огстите напред в резултата. Нападателят бе оставен непокрит в наказателното поле на Реал и с глава не остави шансове на Икер Касияс - 0:1.

Солдадо можеше да се ризпише и в 22-ата минута, когато получи прекрасен пас от Хайме Гавилан, но не уцели вратата. В 30-ата минута Реал най-сетне създаде голово положение. Холандският офанзивен халф Рафаел ван дер Ваарт центрира, Раул отклони топката с глава към Клаас-Ян Хунтелаар, но нападателят стреля неточно. В 45-ата минута домакините все пак успяха да изравнят резултата, след като аржентинският нападател Гонсало Игуаин прати топката в противниковата врата от малък ъгъл и в лагера на домакините си отдъхнаха.

Реал започна агресивно второто полувреме и 3 минути след почивката Раул бе близо да изведе тима си напред в резултата, но ударът му бе блокиран. И двата тима пропиляха добри възможности за гол, като може би най-чистото за Реал бе в 79-ата минута, когато удар на Серхио Рамос бе избит от голлинията и Хетафе оцеля в тази ситуация. Преди това, в средата на второто полувреме, влезлият веднага след почивката в игра Ариен Робен се контузи и бе заменен от Ройстън Дренте.

Стигна се до 83-ата минута, когато Хуан Албин с безпощаден удар с левияк рак направи безпомощен Касияс - 1:2. Реал обаче показа воля и характер и само две минути след това Гути с прекрасно изпълнение от пряк свободен удар изравни резултата. Минута след това реферът отсъди дузпа за Хегафе, след като Пепе срита неспортсменски в наказателното поле на Реал легналия на земята Каскеро в гърба. Бразилският защитник получи червен картон, а потърпевшият застана зад топката, но изпълни дузпата по ужасно небрежен начин в стил Бербатов срещу Евертън и изстрелът му от бялата точка с лекота бе спасен от внимаващия Касияс.

Драмата стана пълна в последната минута, когато Игуаин взриви "Бернабеу", като прати топката във вратата на Хетафе за 3:2 и остави Реал (Мадрид) в битката за титлата. Мадридчани са втори в класирането, само на 3 точки от лидера Барселона, който в сряда приема Севиля.