На проведената на 28 април сесия на Общинския съвет имаше промени в първоначално обявения дневен ред.
Отпаднаха точка 9 "Предложение относно преразпределение на капитала на „МБАЛ-Етрополе”ЕООД и „Медицински център І-Етрополе”ЕООД" и 10-та точка "Предложение относно приемане и  преподписване на Дружествен акт на  „Медицински център І-Етрополе” ЕООД."
По предложение на кмета инж.Богомил Георгиев беше прибавена нова, 14-та точка "Определяне на делегация от Етрополе, която да участва в празника на побратимения руски град Можайск".
По утвърдените точки бяха взети и съответните решения.
Единодушно беше приета Наредба № 21, чрез която се осигурява и регламентира участието на частни партньорства в дейностите по финансиране, проектиране, изграждане и експлоатация на общински инфраструктурни проекти, на места с обществено значение и предоставяне на комплексни социални услуги.
Чрез частична промяна в Наредба № 13, сесията освободи от такса за битови отпадъци недвижими имоти – публична общинска собственост.
Беше приет за сведение годишния финансов отчет на „МБАЛ-Етрополе” ЕООД и на „Медицински център І –Етрополе” ЕООД и бяха освободени от отговорност сегашните им ръководители д-р Георги Канзов и д-р Димитър Чапразов.
Сесията преименува  „МБАЛ-Етрополе” ЕООД в МБАЛ „Проф.Д-р Александър Герчев” ЕООД.
Приет бе Учредителен акт на МБАЛ „Проф.Д-р Александър Герчев” ЕООД и Дружествения акт на „Медицински център І –Етрополе” ЕООД.
Бяха изменени две предишни решения - № 29/16 март 2009 година по приходната част на Бюджета и № 87 от 28 май 2008 година, касаещо ученическия бюфет в СОУ „Христо Ботев” Етрополе. Наемът вече ще се внася в Общинския съвет, от където  парите ще отиват в бюджета на училището, каквито са новите изисквания по съответните държавни документи.
Общинският съвет даде съгласието си Общината да кандидатства за отпускане на средства от Предприятието за управление на дейностите по „Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа на с.Рибарица-ниска зона”, което е един от приоритетите в развитието на Общината.
Сесията отпусна еднократна парична помощ на Зорка и Васил Воденичарови в размер на 1000 лева заради нанесени щети при внезапно възникнал пожар в имота им на 27 март т.г. и 500 лева за подпомагане на Иван Петков Иванов.
Определен беше броя и състава на делегацията за тържествата на побратимения с Етрополе руски град Можайск. Делегацията е от 3 човека и ще се води от директора на СОУ „Христо Ясенов” Христо Андреев  – общински съветник и председател на комисия „Административно управление и обслужване на населението”. В делегацията са включени още Николина Нинова – секретар на Общината и Нели Сейменарова – директор на Дирекция „Бюджет и финанси” в Общинска администрация.