Закрива се училището в Брусен – Георги Христов Билев с почетен знак на Общината – Наша делегация заминава за гр. Можайск, Русия

Състоялата се на 10 май т.г. сесия на Общинския съвет започна работата при пълен състав. Към обявените предварително 18 точки бяха прибавени още  две – предложение за удостояване на Георги Христов Билев с почетен знак и определяне състава на делегацията за тържествата в гр.Можайск.
Повече време от работата на сесията заеха въпросите около питането на Николай Билев, касаещо ролята на общинския инспекторат, приемане отчета на “МИР-И” ЕООД, програмата за оптимизация на училищната мрежа и върху предложените допълнителни точки.
• В отговора си на питането на общинския съветник Николай Билев кметът инж. Богомил Георгиев защити съществуването на общинския инспекторат като необходима единица за контрол върху изпълнението на не малък брой наредби, без да дублира РПУ, а като работи в унисон с него.
• След дебатите около отчета на общинската фирма “МИР-И” ЕООД съветниците приеха отчета в първоначалния му вариант и освободиха управителката от отговорност за посочения в него период.
Дебатите бяха около това дали това дружество трябва да генерира печалба или да изпълнява само социалната си функция, заради която е създадено.
• Разгорещен дебат се разгоря около Програмата за оптимизация на училищната мрежа в общината и най-вече около предложението за закриването на училището в с. Брусен.
В крайна сметка с 10 “ЗА” и 7 “ПРОТИВ” програмата беше приета, като с това от 1 септември т.г. се закрива и ОУ “Св.св.Кирил и Методий” в с. Брусен.
• Единодушно беше прието предложението на Боряна Керемидска, Мила Манчева и Пламен Иванов за удостояването на Георги Христов Билев с почетен знак на общината за изключителния му принос за развитието на културата и спорта и във връзка със 70-годишния му юбилей. Предложението беше подкрепено от кмета инж. Богомил Георгиев.
• Сесията утвърди делегацията в състав Богомил Борисов Георгиев – кмет на Община Етрополе, Цветомира Мирославова Велчева – старши експерт “Управление на собствеността” и Марина Дойнова Маринова – младши експерт “Печатни комуникации”, която ще участва в празника “Ден на град Можайск – Ден на св. Николай” в гр. Можайск, Русия от 21 до 25 май т.г.
Останалите точки от дневния ред касаеха управление и разпореждане с имоти – общинска собственост, отдаването под наем на мери и пасища, също общинска собственост и решенията по тях бяха приети без дебатиране.
Всички решения могат да се видят на сайта на Общината www.etropolebg.com