В края на миналия месец се проведе 10-то редовно заседание на Общинския съвет с участието на 16 общински съветника.
Бяха направени незначителни промени към предварително обявените 24 точки за разглеждане: изтеглено беше едно от предложенията за решение по подадените жалби на граждани за отпускане на еднократна финансова помощ; не беше включено към дневния ред питането, което Николай Билев направи относно измиването на улиците – фирмата по снегопочистването да започне измиването на улиците в града за собствена сметка; по предложение на кмета инж. Богомил Георгиев беше изтеглена от дневния ред точка 7, касаеща разпределянето на средствата във функция образование.
Разглеждането на приетия окончателно дневен ред започна с питане от общинските съветници от БСП, касаещо състояние на радиомрежата на Етрополска община. На питането отговори заместник-кметът Росица Христова, като отговорът задоволи напълно  вносителите. Допълнение към отговора направи инж. Богомил Георгиев, който каза, че ще се търси съдействието на военните за предоставяне на кабели, с които да се направи цялостен ремонт на съществуващата радиомрежа.
Председателят на бюджетната комисия внесе предложение сесията да приеме годишния финансов отчет на МБАЛ „Проф. Александър Герчев” Етрополе за 2011 година и да се освободи от отговорност д-р Георги Канзов за времето когато е бил шеф на болницата и на д-р Досева от неговото напускане до края на миналата година. Това предложение отне и по-голямата част от времето за провеждане на сесията.
Подкрепа на това предложение изрази д-р Николова, която приема отчета на комисията.
Направи се допълнително предложение на комисията, след приемането на новата здравна карта да се проведе заседание, на което да се обсъди цялостното състояние на болницата. Изразена беше и тревогата, че от години продължава тенденцията за напускане на медицинските кадри.
Николай Билев също подчерта сериозността на проблема с болницата е и, че е необходимо да се проведе разискване на заседание до месец юни т.г. Наличието на големи задължения на болницата също е проблем и показва, че с малко средства състоянието на болницата няма да може да се подобри. Той предложи при следващата  актуализация на бюджета на общината от резерва да се отделят 200 000 лева за болницата. Това предложение не беше прието.
Милчо Цацов също изказа своето становище по разисквания проблем, като сравни нещата с тези в болницата на Ботевград. Направи и някои конкретни предложения, касаещи натрупаните задължения към персонала, напускането на лекари и цялостното укрепване на болницата като лечебно заведение. Предложи заседанието за болницата да се проведе не по-късно от средата на месец май.
На повдигнатите въпроси кметът направи обоснован отговор, като каза, че проблемите на нашата са идентични с тези на болницата в Тетевен. След проведените разговори с ръководството на града и на тяхната болница са направени съответните изводи и са  набелязани конкретни мерки, с които да се стабилизират нещата и при нас.
Финансовият отчет на болницата за 2011 година беше приет със 16 гласа и бяха освободени от отговорност двамата управители.
Не по-малко време отне и направения от председателя на бюджетната комисия Линко Лилов финансов отчет на Медицински център І за 2011 година и освобождаването на отговорност на д-р Георгиев и д-р Глогов за времето, в което са били управители през 2011 година.
Комисията по здравеопазване приема финансовия отчет, което становище беше изразено от д-р Николова, като трябва да се задължи кмета на общината да вземе мерки по подобряване на отоплението в Медицинския център.
В изказването си Николай Билев подчерта, че и тук проблемите не са по-малко. Особено през зимата, когато навън е по-топло от колкото в самия център; стълбището пред входа е опасно за хората, а циментовата козирка над него е пред срутване, както и състоянието на цялата база.
Кметът инж. Богомил Георгиев също каза, че състоянието на центъра, както и на болницата заслужават критика, но това състояние не е от вчера. Много години преди не са правени никакви инвестиции за отопляване на центъра, за подмяна на радиаторите и т.н. Има вече проекти, с които се цели да се подобри цялостното състояние на Центъра, като се подмени изцяло дограмата, отоплителните системи, осветлението за създаване на по-добра среда за работа.
Със 16 гласа „ЗА” предложението за финансовия отчет на Медицински център І за миналата година и освобождаването на двамата ръководители беше прието от сесията.
Кметът на Община Етрополе инж. Богомил Георгиев направи предложение за дългосрочен общински дълг от фонд „ФЛАГ” в размер на 1 965 000 лева със срок за погасяване 7 години за обслужване на два проекта, касаещи реконструкция и рехабилитацията на уличната мрежа на гр. Етрополе, които средства ще бъдат възстановени на общината по оперативна програма „Околна среда”.
Предложението беше прието с 10 „ЗА” и 6 „ПРОТИВ”, след като бяха уточнени някои подробности около обслужване на дълга, размера на лихвата, гарантираното възстановяване средствата на общината.  
Кметът инж. Богомил Георгиев направи уточнението, че има уверението, че разходите, които ще бъдат платени с този дълг, ще бъдат признати за разходи на общината и ще бъдат върнати по Оперативна програма „Околна среда”.
Бяха приети и предложенията за решения и по останалите точки от дневния ред. 
До края на седмицата конкретните предложения със съответните решения ще бъдат качени на официалния сайт на общината.