Отборът на Барселона разгроми Реал (Мадрид) с 6:2 на стадион "Сантяго Бернабеу". С победата каталунците увеличиха преднината си пред Кралския клуб на седем точки. Така четири кръга преди края Барса има нужда от само 5 точки за да ликува титлата. Успехът на "червено-сините" е исторически, тъй като тимът никога не е вкарвал 6 гола на вечния съперник.

Кралският клуб "раздразни" съперника с гол в 13-ата минута на Игуаин. След него обаче каталунците заиграха феноменално и обърнаха развоя след попадения на Анри, Пуйол и Лионел Меси за 3:1 на почивката.

През втората част картината не се промени - Реал вкара първи гол за 2:3 чрез Серхио Рамос, след него обаче отново Анри, Меси и бранител - този път Пике, стигнаха до успеха с умопомръчителното 6:2.

Страхотен мач за победителите направи Шави, който бе в основата на почти всички попадения. Той се отличи и с отлични прояви в малкото моменти, в които играта на Реал трябваше да бъде рушена.

Още в 27-ата секунда Лионел Меси застраши Икер Касияс, но стражът внимаваше и спаси. В 3-ата минута Ариен Робен проби опасно, но Пуйол се оказа на точното място и изби в корнер. В следващите минути играта бе равностойна. Въпреки това Кралския клуб излезе напред в резултата. Серхио Рамос елиминира Абидал и сложи топката на главата на Игуаин, който я прати в мрежата. В 16-ата минута Анри центрира прострелно, но Ето'о не успя да засече подаването. Две минути по-късно Тиери Анри беше изведен зад защитата на "Белия балет" от Лионел Меси и майсторски елиминира Касияс - 1:1.

В следващите минути каталунците продължиха да атакуват. В 19-ата минута Канаваро извърши нарушение в близост до аут линията. При центрирането Карлес Пуйол с глава заби топката в мрежата на Реал за 1:2.

Веднага след гола Ариен Робен се оказа в опасно близост до вратата на Барса. Валдел обаче се намеси и с крак отрази удара. Секунди по-късно Даниел Алвеш можеше да си отбележи автогол след удар на Игуаин.

В следващите минути острите атаки на двата тима се редуваха една след друга. В 24-ата минута нова атака на скорост на каталунците можеше да завърши с гол, на Касияс спаси бомбения удар на Меси. Раул опита точността на своя удар в 32-ата минута, но ударът му мина над вратата. Три минути по-късно Лионел Меси наказа нова грешка в отбраната на Реал. Аржентинското чудо се възползва от грешка на Ласана Диара, напредна и направи Касияс безпомощен за трети път.

Второто полувреме започна с натиск на Реал. Въпреки това първото голово положение бе създадено от Меси. Аржентинецът проби опасно в 53-ата минута и подаде прострелно пред вратата на Касияс, където обаче нямаше негов съотборник.

Три минути по-късно Реал се върна в мача с гол на Серхио Рамос. Бранителят отбеляза 4-ия си гол от началото на първенството след центриране от пряк свободен удар. Само две минути по-късно Барселона отвърна. Анри беше изведен от Шави сам срещу Касияс и майсторски го прехвърли за 2:4.

В 75-ата минута Шави за пореден път намери Меси зад защитата на Реал. Аржентинецът елегантно финтира Касияс, вратарят трепна и нападелят прати топката в мрежата. Това обаче не беше всичко. Шест минути преди края бранителят Жерар Пике вкара нов гол. Ето'о центрира по земя и Пике стреля. В първия момент Касияс спаси, но при добавката бившият играч на Манчестър Юнайтед не сгреши и тотално съкруши всички играчи и привържениците на Реал.

До края домакините нямаха морални сили да надигнал глава и гостите заслужено се поздравиха с победата. Интересен факт е, че шестте си гола, момчетата на Пеп Гуардило закръглиха сметката си общо 100 от началото на сезона.