Носителят на Купата на България Левски и шампионът на страната Лукойл Аакдемик остават единствените български представители в автпритетната класация на европейския баскетболен портал Eurobasket.com. Към края на месец април тази година "сините" са на 88-а позиция с 22 победи и 10 загуби и съответно 52 точки в своя актив.

Тимът на Константин Папазов е с равни точки с германския Улм, словенския Кърк Место и полските Туров, Анвил Влоцлавек и Котвица. Левски за момента изпреварва черногорския Будучност и латвийските АСК Рига и Брънс/ЛМТ.

В класацията на Eurobasket.com традиционен участник от българска страна е шампионът Лукойл Академик. Това се дължи на редовното участие на тима в евротурнирите през последните няколко сезона. През псоелдния месец "студентите" се изкачиха с 6 места и са на 58-а позиция с 19-4 и 66 точки.

Първи продължава да бъде ЦСКА (Москва) със 179 точки, втори е гръцкият Олимпиакос със 173, а трети италианският първенец Монтепаски със 164. Новият европейски шампион Панатинайкос е едва 7-и със 136 точки, но в класацията все още не са взети предвид победите на тима по време на Final Four на Евролигата.