Единственият до момента обвиняем за убийството на сестрите Белнейски Лазар Колев и неговият защитник - адвокат Марин Марковски, възразяват срещу назначената андрологична експертиза на обвиняемия. Вече е подадена молба, с която оспорваме провеждането на тази експертиза, защото тя е безсмислена и по никакъв начин няма да докаже вината на подзащитния ми, заяви Марковски. Той обясни, че подобна манипулация, която включва измерване на пениса, унижава достойнството на клиента му и по никакъв начин няма да докаже неговата вина.

Според Марковски до момента не са събрани други доказателства по делото, затова от следствието са пристъпили към този абсурден акт. Адвокатът на Лазар Колев обясни, че идеята е след измерването да бъде направен извод, свързан с увреждането на вътрешните полови органи на жертвите.

Адвокат Марковски цитира забрана в Наказателния кодекс за манипулации по експертизи, които да унижават човешката чест и достойнството. Защитникът поясни, че след като по този начин се търсят нови доказателства, по делото е ясно, че следствието по случая Белнейски няма напредък.

Адвокатът на Лазар Колев съобщи, че моментното психично състояние на клиента му е много тежко. Той продължава да стои в ареста на Националната следствена служба вече три месеца, без да има доказателства за вината му, обобщи Марковски.