Оставката ми е на бюрото на премиера още от момента, в който станах министър на вътрешните работи - това каза пред Дарик Михаил Миков. Той допълни, че съжалява, че посещението му на празника на Васил Пенгезов в резиденция „Лозенец" е дало повод за атаки и инсинуации.

На въпрос ще подаде ли оставка вътрешният министър след скандалите, свързани с МВР, Миков отговори: „От момента, в който съм станал министър, моята оставка е на бюрото на министър-председателя. Мисля, че така трябва да постъпва всеки политик, седнал на отговорно място, когато е част от правителството, от кабинета, от политическата конструкция на управлението на държавата".

Причините за скандала според Миков: „Мисля си, че никога нямаше да стане толкова известен рожденият ден на г-н Рангелов, ако не беше станала грешката с номера на автомобила, в който определени политици и медии очакваха, че се е намирал вътрешният министър".

За оставката на заместник-министър Румен Андреев Михаил Миков коментира: „Едно такова действие беше въпрос на политическа отговорност и смятам, че тази реакция се разбира включително и от г-н Андреев".