Трима министри от кабинета "Станишев" ще бъдат дадени на съд - министърът на отбраната Николай Цонев, министърът на земеделието Валери Цветанов и социалният министър Емилия Масларова. Това съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов. Пише се обвинителния акт и срещу бившата шефка на НАП Мария Мургина.

„Приключило е и делото срещу експремиера Сергей Станишев и до седмица и по него ще има резултат", обеща Кокинов. В съда влизат и делата срещу зам.-министъра на вътрешните работи Раиф Мустафа и Росен Маринов.

Още на 18 декември е възобновено делото за убийството на прокурора Николай Колев и по него се работи усилено, обяви още градският прокурор.

10 нови свидетели има по делото срещу групата на "Октоподите" само от деня на заседанието на Софийския градски съд по мярката за неотклонение на Алексей Петров и групата досега. Те са дали показания не само срещу него, но и за цялата група. "С ареста му хората придобиха повече кураж да говорят", коментира Кокинов и допълни, че е така и по други дела. "Това е причината да искаме най-тежката мярка за неотклонение арест на босовете на организираните престъпни групи", добави той. Според градския прокурор е нормално да се разследва кой кога и как е внедрил Алексей Петров в службите.