Досегашните футболисти на Беласица Велик Ирмиев, Красен Савов, Георги Бижев, Асен Георгиев, Виктор Софрониев, Преслав Йорданов, Даниел Генов, Мариян Огнянов, Иво Михайлов, Тодор Стоев и Клодиан Семина няма да играят повече с фланелката на петричани. Ирмиев, Савов, Бижев и Георгиев са с оформени документи за прекратяване на договорите им с президента Костадин Хаджииванов по взаимно съгласие още на следващото заседание на арбитражната комисия на БФС. Софрониев игра като преотстъпен в Беласица от Родопа Смолян. Към него има отправени оферти от отбори от А група, но засега техните имена той не пожела да назове. Йорданов и Генов играха като преотстъпени в Беласица от Локо София и се завърнаха обратно в столичния клуб. Огнянов, Михайлов и Стоев пък се завърнаха в Левски, след като и те играха като преотстъпени в петричкия тим.

Действуващи договори засега от чужденците имат единствено албанският младежки национал Дитмар Бикай и хърватският нападател Иван Сертич. Към тях има интерес от страна на български клубове, но съдбата им като футболисти засега ще бъде решена от президента на Беласица Костадин Хаджииванов. Другият аблански младежки национал Клодиан Семина е с изтекъл договор. По принцип Беласица трябва да започне подготовка на 6-и юли, но президентът Костадин Хаджииванов е на почивка със съпругата си в Гърция и никой не знае какво ще бъде бъдещето на отбора.

Беласица е първият съперник на Балкан в новия шампионат на Западната Б група. Мачът в първия кръг е на 8 август в Петрич.