Пропадна очакваното завръщане на Наско Сираков в Левски! Това е изненадата на деня, след като лично той обяви, че няма да се връща на работа в клуба засега.
Сираков изтъкна две причини. Той не отрече, че е водил преговори със собственика на клуба Тодор Батков за завръщането си в Левски и изглежда са се разбрали за всичко. Но след това повече от 20 дни не са се чували и не е ясно какво става в момента и какво е бъдещето на проекта. През това време в Левски стават разни неща и Сираков открито недоволства срещу селекцията на нови играчи, която се извършва.
Наско направи изявлението си в хода на пресконференция, посветена на 15-ата годишнина от световното първенство САЩ-94.
- Повече от 20 дни не съм се чувал с Тодор Батков. На този етап пред мен не стои на дневен ред да се връщам в Левски - заяви лаконично Сираков. Той предупреди изрично журналистите, че не е взел никакво участие в лятната селекция на Левски. Напротив - привличането на новите в синия тим въобще не му харесва.
- Не съм съгласен със селекцията, която Левски прави - каза Наско. - Нямам пръст в нея и не я одобрявам. Ако щях да се връщам, селекцията в Левски щеше да изглежда по съвсем друг начин.
Изявлението на Сираков постави в твърде деликатна ситуация Левски, при това само седмица преди първия мач от кампанията за влизане в Шампионската лига. Миналата седмица собственикът на клуба Тодор Батков съобщи, че поддържа редовен контакт с Наско, който според него никога не е напускал Левски. Батков каза, че лично ще съобщи на медиите, когато връщането на Сираков в Левски стане факт. Процедурата обаче се отлага за неопределено време