В дните до съставянето на новия кабинет си спомнихме за един нетрадиционен спорт - масово слагане на наколенки. От всевъзможни посоки отново изпълзяха вечните кандидати за постове. Окрилени от по-доброто финансово състояние на спорта, федерациите, тотализатора и програмите за младежта и спорта, от категоричната подкрепа на федерациите към досегашната политика на ДАМС, знайни и незнайни деятели решиха да напомнят за себе си и да се самопредложат на бъдещия премиер.


В тази рубрика се появи отново името на Ангел Лабов. Вместо да си каже направо къде го стяга чепикът, той е решил да впечатли новата власт, като критикува напосоки, неясно и безцелно мандата ми в управлението на спорта. Искам да му припомня, че вкарването на кошове след последния съдийски сигнал просто не се брои. Няма смисъл да се упражнява в критика, защото мачът завърши. И всякакви фаулове или крачки, ако ги е имало, е трябвало да бъдат отсъдени по време на състезанието.


Надявам се, че примерът на баскетболния съдия няма да е заразителен за други кандидати за спортна власт. Ако някой иска да заеме някакъв пост, да си го каже направо, а не да се опитва да изтрие името ми и свършената работа за спорта у нас през последните 4 години.

С уважение към всички, допринесли за българския спорт
Весела Лечева