Третодивизионният английски футболен клуб "Транмиър" беше обявен за продажба в популярния сайт за онлайн-търговия eBay. Цената на клуба е била 6 млн. паунда (9.9 млн. долара).

Това се случило без знанието на собственика Питър Джонсън. Той наистина имaл намерение да продаде акциите си и за целта наел американската компания "Дорнък кепитъл" да намери купувач. Джонсън обаче бил шокиран като разбрал, че новият собственик се търси онлайн.

"Това, което продавам не е старото ми колело", заявил ядосаният Джонсън пред вестник "Дейли мейл". Той веднага наредил обявата да бъде свалена от сайта.

"Г-н Джонсън беше много разочарован да разбере, че от "Дорнък кепитъл" са използвали eBay.com като начин за намиране на нов купувач. Той не би дал разрешение на консултантите да постъпят по този начин, ако го бяха попитали", се казва в становището на официалния сайт на клуба.

"Транмиър" е от Ливърпул и в момента се подвизава в третото ниво на английския футбол - Първа Лига. Наскоро клубът назначи за мениджър бившия английски национал Джон Барнс.