Ако сте решили да пътувате през почивните дни на по-далечно разстояние имайте в предвид и предупрежденията на полицията за засилено полицейско присъствие по пътищата на страната.
Заради очаквания интензивен трафик по пътя към Черноморието и обратно, през почивните дни е създадена организация за засилено полицейско присъствие. Целта е да се осигури превантивен пътен контрол, бързо обслужване при леки пътнотранспортни произшествия, а при   задръствания - своевременно пренасочване на движението по обходни маршрути.
Същевременно пътните полицаи напомнят на водачите, които се движат по направление Бургас – София, че могат да използват препоръчаните от НАПИ обходни маршрути: Бургас - Средец - Елхово - Тополовград - Симеоновград - Меричлери - Чирпан - АМ "Тракия"  или  Бургас - Средец - Ямбол - Раднево - Бояджик - Златари - Загоре - АМ "Тракия". Припомняме, че от началото на месец юли 2009 г., с цел облекчаване движението на леки автомобили и автобуси по натоварените пътни артерии към Черноморието, със заповед на Национална агенция “Пътна инфраструктура” бе въведена забрана за движение на товарните автомобили с тегло над 3,5 тона по път ІІ-66 в участъка Стара Загора – Сливен. В периода до 31.08.2009 г.  за времето от 06.00 до 22 ч. товарните автомобили, движещи се по направление София – Бургас се пренасочват от етапната връзка на автомагистрала “Тракия” с път І-5  по път І-5 (обходния път на Стара Загора) и от пътен възел за гр. Раднево (в кв. К. Ганчево) - по път ІІ-57  към гр.  Раднево. Оттам движението продължава по маршрут - с. Пет могили – с. Новоселец -  с. Млекарево – с. Радево – с. Златаре – гр. Кермен и се включва отново в път ІІ-66 на кв. Речица, гр. Сливен.
Засилено полицейско присъствие ще има и по пътя Карнобат – Петолъчката. От 14.00 ч. вчера до 20.00 ч. в неделя  четири екипа от РПУ – Карнобат извършват контрол на безопасността на движението в четири уязвими участъка на обслужвания от полицейското управление участък на път І-6. Моторизиран екип ще контролира движението в района на югозападния вход на автомагистрала “Тракия”. 
Втори екип е разположен на кръстовището на път І-6 и ІІ-73 и при възникнали затруднения ще предприема отклоняване на движението по алтернативен маршрут: Карнобат – Сунгурларе – Петолъчката.
Участъкът от гр. Карнобат до разклона за с. Искра ще се наблюдава от трети екип на полицейското управление, а четвъртият пост ще обслужва отсечката от разклона за с. Искра до с. Венец и при необходимост, ще отклонява движението по алтернативен маршрут: Венец – Черковски – Крумово градище – Карнобат.
В контрола по път І-6 са включени и четири единични наряда от моторизирано звено “Сигма” към  ОД МВР, които в петък, събота и неделя ще следят за груби нарушители и при възникване на пътни инциденти и затруднения на трафика, ще вземат мерки за отклоняване на движението по обходни маршрути.
Справка:сайта на МВР