Отборът на Фиорентина постигна втора победа в тазгодишното издание на Шампионската лига, след като в мач от група Е се наложи с 4:3 като гост на унгарския Дебрецен.

Мачът запична вихрено и още във втората минути домакините излязоха напред с гол на Петер Цвиткович още във втората минута.

Отговорът на гостите беше светкавичен и Муту в шестата и Джилардино в десетата обърнаха резултата до 2:1 в полза на Фиорентина.

Изглежда това беше вечерта на Адриан Муту, защото в 20-ата минута румънецът се възползва от подаване назад от Джилардино и от упор разстреля за трети път Вукашин Полексич.

Унгарските "железничари" явно не мислеха да се отказват и в 28-ата минута Рудолф Гергей от малък ъгъл отбеляза красив гол за 2:3.

Головият спектакъл на стадион Ференц Пушкаш продължи с с четвърти гол в унгарската врата, отбелязан от Сантана в 37-та минута.

През втората част головите страсти на терена се поуспокоиха и Фиорентина изигра по-скоро тактически 45 минути, в които умело запази добрата си преднина. Все пак в 88-та минута домакините направиха загубата си по-почетна с трети гол, отбелязан с глава от френския нападател Адамо Кулибали.