Въпреки предварителната нагласа, че младежите от Барселона ще вземат първото място в Международния младежки футболен турнир „Юлиян Манзъров”, прогнозите не се сбъднаха. Ловешкият младежки състав на „Литекс” надви с 1:0 днес своите съперници в Правец и завоюва първото място в едноседмичната надпревара. На второ място, естествено, са момчетата от Барселона, а на трето – Футболна академия „Христо Стоичков” Етрополе.
Засиленият интерес към този турнир беше подкрепен и от многото официални гости, които дойдоха на закриването. Тук бяха министърът на спорта Свилен Нейков, областният управител Красимир Живков, депутатите Емил Димитров, Даниел Георгиев и Светлин Танчев, президентът на футболния съюз Борислав Михайлов, президентът на футболната лига Валентин Михов, кметът на Свищов Станислав Благов, както и кметовете на Етрополе, Ботевград и други официални лица.
Лично премиерът Бойко Борисов връчи отличията на момчетата от "Литекс".
За нашият отбор третото място е добро постижение, в предвид на това че школата съществува от скоро и отборът се оформя в процеса на самата игра.