Астън Вила победи Ливърпул с 3:1 като гост в последния двубой от кръга в Премиър лийг. Българският национал Стилиян Петров изведе Вила с капитанската лента и игра на високо ниво срещу състава на Рафаел Бенитес. През първата част бирмингамци поведоха с 2:0.

В 34-ата минута Астън Вила излезе напред в резултата. Милнър стреля от пряк свободен удар и Лукас Лейва си вкара красив автогол с глава. Три минути по-късно домакините отговориха с опасна атака - хубав пробив на Глен Джонсън завърши с пас към Фернандо Торес, чийто удар обаче бе спасен от вратаря на Вила Брад Фридъл. В следващите минути отборът на Рафаел Бенитес имаше инициативата. Въпреки това в самия край на полувремето Дейвис с хубав удар удвои преднината на гостите.

Второто полувреме започна с тотален натиск на Ливърпул. Джерард, Кайт, Бенаюн и Торес не успяха в опитите си да преодолеят вратаря на Астън Вила. В 72-ата минута натискът на Ливърпул даде резултат. Фернандо Торес завърши отлична триходова атака преминала през Воронин и Инсуа. Секунди по-късно съдията отсъди дузпа за нарушение на Стивън Джерард. Зад топката застана Ашли Йънг, който бе точен и възстанови преднината на своя тим от два гола.

В 78-ата минута Джерард стреля, но Стилиян Петров самопожертвователно застана на пътя на топката.

До края силите на Ливърпул не стигнаха за нов гол и Вила се поздрави с победата. Eдин път и гредата помогна на