Следващият съперник на България, отборът на Турция успя да излъже Литва във втория мач от група D на Евробаскет 2009. Южните ни съседи посякоха балтийците с 84-76 пред пълните с литовски и турски фенове трибуни във Вроцлав.


Ерсан Илясова поведе едно силно начало на турците, които заиграха с голямо самочувствие първите минути. Като цяло двубоят бе равностоен, като в третата част след 44-44 Турция поведе и след това не отстъпи и за секунда преднината си. В един момент литовците намалиха до 63-61, но силна серия на съперника не им позволи да обърнат. Към края Турция дори поведе с 10 точки, след това Литва намали до 5, но за повече те нямаха време, а и сили.
 
Марйонас Петравичус изигра силен мач за Литва и завърши с най-много от всички двубоя - 21 точки. Звездите на отбора - Линас Клейза и братята Лавринович изневериха и бяха далеч от най-доброто си ниво. Пролича си и липсата на сериозен плеймейкър, който да организира нападенията на тима.
 
След малко пасивната си игра в началото Хидоет Туркоглу доказа класата си по време на мача с кошове в решителни моменти. Той отбеляза 19 точки, а Ендер Арслан завърши с 16. Гардът вкара решителните наказателни удари в края, които подпечатаха победата.
Феновете и на двата отбора направиха страхотна атмосфера в залата, а многобройната и колоритна група дошла от Литва забавляваше неутралните фенове.