За първите шест месеца на тази година ОбС – Ботевград е приел 188 решения на своите заседания. 90% от тях са изпълнени. Останалите са в процес на изпълнение, тъй като по тях няма поставени конкретни срокове, които трябва да се спазват.

За отчетния период в Общинския съвет не са постъпили заповеди за обжалване на решения от областния управител. В Административния съд са обжалвани 4 решения за: определяне месечната наемна цена за отдаване под наем на помещение в сградата на доболничната помощ; изменение на тарифа за определяне на минимален месечен наем на 1 кв.м площ при отдаване под наем; допълване на тарифата за определяне на минимален месечен наем на 1 кв.м площ при отдаване под наем; приемане отчет на бюджета на общината за 2008 год. и бюджета за 2009 год.

За отчетния период няма влезли в сила съдебни актове по дела, по които са обжалвани решения на ОбС.

От приетите 188 решения – 8 са по докладни на председателя на ОбС, 2 по докладни на Постоянната комисия по образование и наука, култура и духовни дейности, 3 информации са внесени от кметовете на селата Врачеш, Литаково и Скравена, 12 – от управителите на общинските фирми, 163 от кмета на общината.