Даде на хората си 1 милион евро, за да заложат за загуба на Левски в дербито в букмейкърски къщи в Румъния и Сърбия, допълва още арменецът

Арменецът Артур, който бе обвинен от собственика на Левски Тодор Батков, че е част от “Казанската афера” направи скандални разкрития. Въпросният човек се свързал с журналиста Сашо Диков от московски номер, за да разкрие цялата истина. След това от Канал 3 записват цялото интервю на арменеца, в което той разкрива наистина страхотни неща, свързани с Батков и проваления трансфер на четиримата “сини” играчи в руския Рубин (Казан).

“Познавам Батков от 1993 година. Той ми каза: "Аз имам големи дългове, не знаете ли букмейкърска кантора, в която може да се заложи. Вкъщи загубих от Дебрецен, но спечелих сериозни пари". Отидохме в офиса на Тодор Батков, който се намира недалеч от “Шератон”, качихме се на четвъртия или петия етаж, първоначално не исках, но нали знаете какво означава охранители. Батков ми каза, че ми дава 200 хиляди евро да заложа за загуба от ЦСКА. Имам подпис, че съм получил тези пари. Той допълни, “Искам да сложа на точен резултат 2:0, имам хора в Китай и Америка. Ако ти не направиш това, което искаме от теб, ние ще те убием”, започва разказа си Артур пред Канал 3.

“Аз нямам никакво отношение към четиримата футболисти. Аз имам всичко записано на касета, ще я дам на моя роднина Юри Джоркаеф, а той ще я занесе на Мишел Платини. Трансферният прозорец е затворен на 30 август, за какъв трансфер става въпрос, той е един глупак. Тодор Батков печели добри пари от тотализатора. След това ме удариха с пистолет в главата и носа, откъдето ми потече кръв. Заплашиха, ме, че ще ме убият, ще ме удавят в Черно море край Бургас”, допълва въпросният човек, представящ се за Артур.

“Извика охрана, даде им 1 милион евро, преди това звъня в Китай, Румъния, Македония, Израел, Сърбия, за датърси къде да заложи. Каза на хората си да заложат по 500 хиляди евро в Сърбия и Румъния. Ще пратя човек по самолета и ще ви донеса записа. Той ме заплашва да не говоря с журналисти. Каза ми: "Ние сме полицейски отбор, а аз съм приятел с президента и премиера в България”. Освен това ми каза, че има много пари и може и да ме убият, като всичко се представи като "нещастен случай". Това представлява този Батков", ”, завърши разкритията си арменецът.