Известен борец срещу жестоките компютърни игри даде на съд социалната мрежа Facebook, заради това, че геймърите безнаказано са го обиждали в нейното виртуално пространств, съобщават от technews.bg

Лишеният от лиценз адвокат Джак Томпсън иска от Facebook компенсация в размер на 120 милиона долара, съобщи gizmogamer.com. Делото се води в окръжния съд на щата Флорида.

Томпсън си е навлякъл гнева на геймърското общество, след като дълго време е бил активен противник на компютърните игри с насилие.

Още през 2003 година адвокатът завежда дело срещу гейм студиото Take Two Interactive, създател на популярния екшън Grand Theft Auto. Томсън нарича играта "симулатор на убийци", поради прекалено многото сцени с жестокости, но губи делото.

Сред своите колеги Томпсън минава за посредствен адвокат, а през миналата година му е отнет лицензът, заради преследване на личен интерес в делата.

Социалната мрежа Facebook е била залята с майтапи и обиди по адрес на злополучния адвокат. Той се надява съдът да вземе бързо решение в негова полза, така както при скорошния случай на виртуално убийство на президента на САЩ.

В гилдията обаче преобладава мнението, че Томпсън няма никакъв шанс да спечели делото, тъй като Facebook не носи отговорност за това кой и как използва нейните услуги.