Собственикът на Левски Тодор Батков нападна жестоко Даниел Боримиров. Той намеси дори и шурея на бившия спортен директор на „сините" Христофорос Аманатидис - Таки.


Повод за това станаха думи на Боримиров наскоро. Тогава бившият халф заяви, че Батков дължи пари на Вердер.
Според боса на шампионите, той е имал желание и да вземе някои от играчите, които сега са в ЦСКА.
„Съжалявам за тези футболисти, обяви той. - Аз съм питал и за Тимонов, и за Иван Стоянов, които харесвам. Общо взето са ми казвали, че не може да стане или някои от крилатите фази от рода на „куц кон", „кьопаво магаре" и т.н. Аз не съм специалист."

Боримиров

„Този Даниел Боримиров да вземе да се затъкне, защото да..., обяви Батков. - Темата Даниел Боримиров ще я отворим друг път. Левски дължи на Вердер в момента пари по договор, който същият този директор подписа. Защото има логика, като каниш гранд да му дадеш да получи всички приходи, но няма логика да му плащаш. Като ми съобщи условията, даже не бях в София, му казах: "В никакъв случай това няма да се подписва". Той подписа договор, който е при мен. По него телевизионните права остават изцяло за тях. Знаем в какъв размер са те. Става дума за немска телевизия. После с усилия успяхме да вземем право да продадем няколко рекламни пани. Беше записано, че допълнително Вердер ще получи половината от приходите от мача, но не по-малко от еди-каква си сума. Аз не съм тъпак. Направих си сметка и казах това да не се подписва, но се подписа. След като се парафира от същия тоя хубосник, аз, пазейки му авторитета тръгнах да го изпълнявам. Водим тежка кореспонденция с германците, обясняваме им, но немците са си немци. А по отношение на автобуса, който той е купил, мога да извадя за два други автобуса абсолютно същите пари, които са продадени на два други отбора. Да сравните. Така, че отговаряйте си."

Бой

„Знаете ли, че по моя преценка, като юрист, нито Тиберканин, нито Рабех, би трябвало да имат проблеми с т.нар. казус с таксиметровите шофьори, категоричен бе той. - Знаете ли го това? Знаете, ама не го казвате! Защото ви е страх от Таки! Така ли? Защото след като става инцидента и се нахвърля да ги бие човека от таксито заедно с негови колеги, те се обаждат на спортния директор. Той се обажда на не знам кой вече. И по една случайност се оказва една от бригадите на Таки. Пристигат биячите и бият таксиджиите. Какво са виновни моите футболисти? Още ги разкарват и т.н., а другия си разхожда новите ризки. Чух, че е правил някакви изявления. Това въобще не му прави чест. Ще спра, за да не продължавам повече."
Той отказа да каже дали е бил заплашван, след като е уволнил Боримиров.