Шефовете на “Титан АС” и ЦСКА Димитър Борисов и Иво Иванов най-вероятно ще бъдат разпитани от прокуратурата по “Казанската афера”. Това заяви главният прокурор на София Николай Кокинов. Той уточни, че все още не е образувано досъдебно производство, извършва се единствено проверка, която е възложена на ГДБОП.

Кокинов съобщи още, че собственикът на Левски Тодор Батков вече е бил разпитан. Последният е предоставил  писмени доказателства за мнимите трансфери в клуба.

“Батков не може да поставя ултиматуми на прокуратурата”, подчерта  Кокинов и добави, че по отношение на неговите изявления трябва да се образува досъдебно производство.

Градският прокурор уточни, че държавното обвинение се е самосезирало по медийни публикации веднага след дербито между Левски и ЦСКА.  Според него тогава станало ясно, че бил осъществен фалшив трансфер на четирима футболисти от Левски в руския отбор Рубин (Казан). Дни по-късно Тодор Батков набеди за виновни шефовете на ЦСКА, а също така и “лице от арменски произход".

След тези твърдения по своя инициатива в телевизионния Канал 3 се включи лице, представило се като Артур Ованесян, който обширно говори по случая и разкри някои престъпни схеми преди дербито в София. По думите на Ованесян той бил потърсен от Батков с цел да се уреди залог на точен резултат за мача. Собственикът на Левски разкрил, че предприема тази стъпка, защото има големи дългове.

От прокуратурата отказаха да оповестят дали Ованесян е търсен във връзка с тяхната проверка