Собственикът на Левски асвокат Тодор Батков разкри и последните неясноти около бъдещето на сините през новия сезон, както и причините за отстраняването на Наско Сираков и Станимир Стоилов.

Господин Батков, сезонът в Левски официално приключи. Наясно ли сте вече как ще изглежда ръководството на тима и какви цели ще преследва догодина?

Съобщих на играчите какви решения съм взел. Новият директор по спортнотехническите въпроси се казва Даниел Боримиров и  той окончателно спира с футбола. Сформираме и скаутско звено, което ще се ръководи от Кирил Вангелов. Детскоюношеската школа поемат Руси Гочев и Божидар Искренов. Разбира се целите в нашия клуб остават високи, както винаги. Искаме час по-скоро да забравим този сезон, а лекарството ще дойде само с нова титла и добро представяне в Европа.

Станимир Стоилов и Наско Сираков ли бяха основните виновници за слабото представяне на тима?

Двамата са страхотни специалисти и дадоха много на Левски. Никога няма да забравя какви успехи постигнахме заедно. Въпреки това всичко си има край и ние имахме договорката, когато преценя, че нещата не вървят да ги освободя.

Кога взехте това решение?

Беше ме страх, че на 10-и май ще се получи разгром на онова хубаво стадионче "Българска армия". Знаете какво беше положението преди мача и за това се наложиха промени. Просто отборът бе в такава ситуация, че имаше реална опасност това да се случи най-лошото. Обадих се на Вуцов още в понеделник преди срещата, но той ме помоли да не разгласявам нищо предварително заради важните срещи на предишния му клуб - Калиакра.

След напускането на треньора и изпълнителния директор от клуба си тръгва и Игор Томашич. Как ще компенсирате липсата му и има ли вече яснота около бъдещите трансфери?

Томашич остави заблежителна следа в Левски, но пожела да потърси ново предизвикателство. Нямаше как да не уважа желанието му, така че си стиснахме ръцете.  По отношение на трансферите Георги Петков все още наш футболист и не знам защо се спекулира с него. Той има договор до юни 2010-а година. Аз искам той да остане. В понеделник имам среща с него и мениджъра му и предполагам, че ще се разберем. На този етап, с изключение на Николай Димитров, към който има интерес, не бихме се разделили с никой наш играч. Към Хичо има запитване от клубове в Германия, Испания, Англия и Румъния. По всяка вероятност и той изигра последния си мач със синия екип. Не можем да спираме момчето при такава добра възможност за развитие на кариерата.

Каква е ситуацията с Георги Христов?

Няма какво да крия с него вече имаме предварителен договор. За Георги ще кажа на Христолов, че подписаните контракти трябва да се изпълняват, така че да спре с обясненията как нямало никога да го пусне на "Герена". В понеделник ще се срещнем и искам Христов на 23 юни за първа тренировка.

Постоянно се спекулира около начина, по-който издържате тима. Само с приходите от адвокатската ви кантора ли става това?

Няма как да стане само по този начин. Аз съм данъкоплатец номер едно в България. Имам огромен бизнес извън кантората. Най-големите предприятия в страната са мои, държа най-хубавите лозя и имам грандиозни проекти за развитие на няколко отрасъла. Имам още няколко хотела, както и фирма в Канада за производство на паркети. Вестник номер едно в България също е мой.

Как ще коментирате информациите за продажбата на клуба?

Левски не се продава. Нито на фондове, нито на фондчета или компании. Това, което сме тук, това ще си и останем. Знаете и кои са новите - Боримиров и Искренов. Други новости засега няма.

Какво е състоянието с бразилците и ще се разделяте ли с някой от тях?

Много се спекулира около бъдещето на Жеан Карлос. Момчето дойде с амбицията да стане голмайстор и има намерение да го направи през предстоящия сезон. За съжаление го сполетя лоша контузия, но се надявам в началото на подготовката да е напълно готов. За него Левски е трамплин към Европа, така че няма причина да иска да си ходи. Другите му сънародници също остават в тима.

Остава ли Домочийски в Херта?

Вижте, Валери е уникален играч, който направи страхотен дебют още на 17 години. Няма да търпим разстакаване от страна на Херта - или го купуват, или си го връщаме. Той не е зарзават да го разкарваме по пазарите. Имат опция, от която могат да се възползват до края на седмицата, и трябва да отговорят дали ще го вземат.