Работата с Казанската афера на "Титан"-ите взе да става все по-дебела. Май ще се окаже, че фаталната синя одисея има връзка и с мача Динамо (Москва) - ЦСКА. "Руската страна е изключително заинтересована от разплитане на случая, тъй като тя разследва едно много неприятно събитие от края на август. С един голям руски клуб. И май се оказва, че хората са едни и същи", каза в специално интервю за BNEWS собственикът на Левски Тодор Батков. Най-вероятно той намеква за суперизненадващото отстраняване на класния руски тим от армейците. Мачът в Москва завърши 2:1 за ЦСКА, докато в София двата отбора завършиха наравно - 0:0.

- Г-н Батков, как разбрахте кои са тези, които ви пратиха за зелен хайвер в Рубин Казан?
- Със съдействието на приятели, не само от България. Трудно ми е да обясня как разбрах, но аз отговарям за думите си. Готов съм да нося отговорност, ако съм наклеветил някого. Но всичко, което казах, е едно към едно така, както го казах. През последните няколко часа дойдоха допълнителни доказателства в тази посока. Моята цел е всички релевантни доказателства да бъдат събрани по надлежния ред и прокуратурата, респективно следствените органи, да започнат да си вършат работата.

- А какви са мотивите на шефовете на ЦСКА да спретнат този сценарий?
- Със сигурност номер едно е манипулиране на резултат от футболна среща с цел печалба от залагане, което е незаконно. Много е вероятно и част от залозите да са в незаконни заложни къщи, да ги наречем. Второто, естествено, е три точки във вечното дерби. И третото е моя лична дискредитация и дискредитация на клуба, който цяла България обича, и който е символ за прозрачност и честност. Честна игра и феърплей от поне десет години насам.

- Ако прокуратурата докаже вашите съмнения, каква санкция очаквате да получат собствениците на Титан?
- Не съм чел Наказателния кодекс отдавна, но става дума за тежки престъпления, които така или иначе са извършени в България. Да повдигна завеската още малко - от руските приятели има не само съдействие на приятелска основа и на база на сътрудничеството, което имат двете държави по отношение борбата с престъпността. Те са изключително заинтересовани от разплитани на случая, тъй като те разследват едно много неприятно събитие от края на август. С един голям руски клуб. И май се оказва, че хората са едни и същи.

- Между двете неща има връзка?
- Да, да. Повече няма да кажа, вие ще се сетите.

- За да се осъществи измамата, са замесени лица и от руската страна?
- Тъкмо те са свързващото звено между това, което касае Русия и се проверява по съответния начин в Русия и от руските служби и малко касае България, и това, което ние им поднесохме.

- Вие се почувствахте много измамен. Ще търсите ли отмъщение?
- Защо да търся отмъщение? Аз вярвам на правосъдието. Ако исках да отмъщавам, няма да съм това, което съм. Аз уважавам закона, вярвам в Бога, уважавам Бога, построих голяма църква. Но не мога да кажа същото за милионите привърженици на Левски.