Позволявам си да отговоря на Симеон Варчев за коментара му по мой адрес на Общото събрание. Аз вярвам в заключителните му думи, че може би е засегнал някого с това, което е казал, но го прави в името на доброто за българския баскетбол.


Може само да съжаляваме, че не се възползвахме от огромния опит, с който разполага г-н Варчев, особено при участие на европейски финали - той е единственият българин, който има осем загуби от осем официални мача.


Но във всяко лошо има и нещо много добро. Не аз, а далеч по-мъдрите от мен са казали, че за един бит дават двама небити. В тази връзка г-н Варчев остава завинаги недостижим, едва ли друг български треньор ще има възможността да направи осем загуби от осем възможни мача. Затова мога да кажа, че нашият щаб на европейското трябва да съжаляваме, че г-н Варчев не беше наоколо. Единственото нещо, за което мога да го упрекна, че много късно, 20 дни след нашето участие, той осъзна, че може да бъде полезен. Той, както много други, беше приел поканата на широкото сърце на г-н Михов за негова сметка да бъде гост на европейското първенство, дори още повече беше впечатлен от изключителните културни забележителности на Вроцлав. Освен това взе със себе си жена си, сина си, снаха си, та дори и внучето си. Най-вероятно, ангажиран по роднинска линия, той не намери време да ни посети в хотела и да ни предаде от своя ценен опит. Вярвам, че нещо е научил от осемте загуби на европейски финали.


Аз съм много емоционален, сигурно много пъти в живота си съм прекрачвал границите на нормалното, но не ми липсват първите седем години. Респектиран от възрастта на г-н Варчев, съм готов да приема всяка една критика в името на българския баскетбол. Съжалявам, че трябва да се повторя, но тъй като той има проблеми с паметта, искам на нашия разговор да присъства и свидетел. Чудейки се как да намеря най-безпристрастния, се спрях на господин Hand off*. Защо на него? Преди много важния мач между Рилски спортист и Черно море миналата година на видеоразбора един от играчите от Варна задава следния въпрос на г-н Варчев: Как ще пазим hand off на съперника?, а Варчев му отговаря: Това новият американец в отбора ли е?


Извинявам се, ако съм засегнал някого, просто всичко го правя в името на българския баскетбол. И тъй като не мисля нищо лошо на Черно море - отбор с голямо бъдеще, ще се разгранича от г-н Варчев, който ме съветва да си гледам Левски, и няма да го посъветвам да си гледа Черно море, щото не му мисля лошото.


Въпреки че бях остро критикуван от г-н Варчев, съм готов заедно с него да отидем на летището и да изчакаме да дойде г-н Hand off.

Константин Папазов