Мениджърът на Спартак Плевен Богдан Петков реагира остро след последното интервю на старши треньора на Левски Лукойл Константин Папазов, в което бе замесено и името на неговия клуб.


 Петков потърси право на отговор чрез BGbasket.com, като публикуваме позицията му без редакторска намеса:


 "За пореден път, в съдбовен момент за баскетбола, болните амбиции и егоизмът надделяват над разум и колектив. Притеснително е, че егоизмът на някои хора, има своите последователи. Константин Папазов, за пореден път, използва всички средства, впоследствие и медиите, за да манипулира и изопачава фактите така, както на него и на неговия клуб им е угодно. Жалко е, че един от капитаните на националния отбор също беше замесен в тази пошлост.


 Няколко пъти Спартак Плевен изрази мнение, че единственият начин НБЛ да излъчи призьори е, ако има възможност календарът на първенството да се изпълни, с публика в залата. Спортът е за хората, а не за да се оправдае изхарчването на голяма сума пари, независимо дали ги дава община, предприятие, банка или петролна компания.


 На предишното заседание остана впечатлението, че на 30 март решението, относно продължаването или спирането на Лигата, ще бъде окончателно. Ситуацията днес е видна и повече от ясна за всички. За съжаление, за ничия изненада, когато става въпрос за колективно решение за общото благо, личните интереси отново са на преден план.


 Целта на господин Папазов е да стане шампион, независимо от средствата и заобикалящата го обстановка. С Лукойл зад гърба си, две поредни години да не е шампион?! Това е невъзможно. Отново гледаме добре познато представление, защото Тити ПРОСТО ТРЯБВА ДА Е ШАМПИОН. Аз съм на 28 години, представлението го гледам поне от 15 и честно казано, вече даже не е и смешно. Господин Папазов говори в телевизионния ефир за Нероден Петко. Само, че този път Нероден Петко е така желаната титла, защото просто няма кой и къде да я роди.


 PS. Обръщам се към Иван Гавалюгов. Г-н кмете, Вие сте разумен човек, който обича баскетбола. След като е толкова фатално и мортално, отстъпете толкова сънуваната титла, защото всички знаем, че сезонът вече приключи. Оставете човека да си има своя Нероден Петко. Толкова години гледаме една и съща комедия, поне да сменим жанра и да се насладим на трагедия."