В 18:15 часа на 15 октомври, четвъртък, Трънка Пашова Николова е припаднала пред магазина в Ромската махала на Етрополе.
В 18:20 Венци от махалата се обажда на тел 112. Следва повторно обаждане от Марко   в 18:35, при което отговорът на операторката е, че са предали и съобщението е пристигнало в Етрополе. При третото обаждане на същия телефон в 18:45 е отговорено, че линейката е тръгнала на посочения адрес и да я чакат. Пет минути, в 18:50, по-късно жената е вдигната за болницата с личен автомобил. 
Всичкото това нещо ни го разказа собственичката на магазина Валя Начева, като се извини,че не знае пълните имена на хората.
Същевременно изказа и дълбокото си възмущение от това, че в посочените часове и минути линейката не е пристигнала, за да се помогне на пострадалата жена.
При проверката, която направихме в Спешна помощ в Етрополе, ни показаха дневниците, в които се записва всяко обаждане. Оказа се, че съобщението чрез тел.112 е получено и в 18:36 часа линейката е тръгнала за посочения адрес. Най-вероятно се е получило разминаване между двете коли. И още нещо, по време на обажданията от махалата дежурният от Спешна помощ е бил на спешно повикване на бул.Стамболийски при пациент с мозъчен инсулт.
Това са фактите, но остава въпроса, дали пък една линейка за нашата община не е малко, за да може дежурните лекари да се отзовават за възможно най-кратко време на съответните адреси?
Особено във времето и сезоните, когато графикът е напрегнат, какъвто се оказва през последните няколко дни.